Popis
Doporučená příprava:
Díky svému plnému, krémovému tělu se tato káva skvěle hodí na espresso či na přípravu v moka konvičce. Zároveň je však díky své ovocné kyselosti a sladkosti po karamelu vhodná i na alternativní přípravy kávy, jako je drip, aeropress či frenchpress, skvěle si rozumí i s moccamasterem.
Káva Bio Colombia Tolima Bilbao pochází z kávově oblíbeného regionu Tolima v Kolumbii. Region Tolima je druhým největším kávovým regionem v Kolumbii. Kávy z této oblasti jsou velmi oceňovány a dosahují vysokého cuppingového skoré.
Kávu byla nakoupena od kooperativy Asotbilbao, která sdružuje 38 členů v oblasti jižní části regionu Tolima. Kooperativa Asotbilbao byla založena roku 2010 s úmyslem být mostem mezi úřady a kávovými producenty a dala si za cíl zvýšit kvalitu kávy i produktivitu práce. Jednotlivé farmy se nacházejí v nadmořské výšce 1650 m.n.m. až 2100 m.n.m.
Káva má certifikaci Fairtrade i Organic (BIO).
Další informace:
- Země původu: Kolumbie
- Region: Tolima
- Producenti: kooperativa Asotlilbao
- Nadmořská výška: 1650.-2100 m n.m.
- Odrůda: Cattura, Colombia, Típica, Castillo
- Sběr: ruční
- Zpracování: promyté
- Stupeň pražení: střední
- Chuť: výrazná a vyrovnaná chuť jablek, mandlí, jasmínu s výraznější ovocně karamelovou sladkostí
- Tělo: plné, krémové
- Kyselost: střední, ovocná po jablku a sladká po karamelu
- Certifikace: Fair trade, BIO – certifikace CZ-BIO-002
Obsah balení: 250g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.