Pleva Květový pyl 95g

 
Dostupnost Skladem (2 ks)
110 Kč
   
Značka Pleva
Kategorie Potraviny a doplňky
 

Včelí květový pyl rouskovaný

Energie v mini balení

„Věděli jste, že včelí pyl může být také užitečný? Obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě. Ne náhodou včelky krmí pylem celý úl.“

Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy

Návod k použití: Včelí pyl je dobré nechat kvasit a tím se stává stravitelnějším: asi 40 ml převařené vody smíchejte s 25 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchejte, dejte do skleniček a nechejte 3 dny v otevřené sklenici při pokojové teplotě.
Pyl je možné jíst po lžičkách přímo bez jakékoliv úpravy. Pyl nemíchejte do ničeho teplého ani nezapíjejte horkými nápoji. Užívejte 1-3 lžičky denně, děti a při prevenci poloviční dávku. Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc. Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a první 3 měsíce těhotenství.

Můžeme vidět, jak všechno nádherně funguje v symbióze a jak je život úžasně rozmanitý.

Včelky se ve svém životě spoléhají na pyl – dokáže celému společenství dodat potravu. Pyl také včely používají pro výrobu blahodárné mateří kašičky, kterou krmí larvy.

A jaké výhody má pro nás? Úplně stejné.

Přibližně 5 % jej přidáváme do našeho poctivého medu, zde jej však najdete v maximální 100% koncentraci.

Můžete se setkat s různými názvy: včelí pyl / květový pyl / rouskový pyl / rouskovaný pyl. Za každým názvem je stejný pyl od včelek. Zakoupit pak může dvě varianty pylu:

Pyl rouskovaný – včelí pyl, který odebíráme ihned, jak včelka přiletí ze sběru do úlu

Pyl Perga – včelkami již zpracovaný plástový pyl, který je lépe stravitelný. Jeho získávání je složitější a právě proto je dražší

Jak dlouho včelka rousek sbírá?

Včelka vyletí 4-6× denně, pár rousků má nasbíraný za 20-80 minut. Oba rousky váží 8-25 mg a obsahují neuvěřitelné 3-4 miliony pylových zrn. Jedna buňka pylu stačí pro odchov dvou mladušek, během jara včelstvo spotřebuje okolo 5 až 6 kg pylu.

Obsah balení: 95g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: