Pražírna Drahonice
Pražírnu Drahonice založili manželé Prokopovi na svém statku v Jižních Čechách, když jim kvůli téměř nesplnitelným kritériím dodavatelů skomíraly tréninkové kavárny vedené pod hlavičkou Centra Martin, o.p.s. „Jasným cílem bylo začít si maximum věcí vyrábět a dodávat sami, což se nám daří. Pečeme si vlastní sušenky i dorty, vyrábíme domácí sirupy, marmelády a pečené čaje, dodáváme také oříšky a semínka. A samozřejmě tu pražíme kávu a mícháme si vlastní směsi.“
Pražírně se daří, sirupy a marmelády dodávají ve stovkách litrů a kilogramů do jídelen i restaurací, sušenkami a dorty zásobují spíše malé regionální obchody a kavárny. Kávy tady upraží více než tři sta kilogramů týdně, z čehož téměř sedmdesát procent odebírají firmy, semínka a oříšky pravidelně připravují smluvenému odběrateli. „Výroba je hodně manuální, skutečně jako byste vařili či pekli doma, jen v trochu větším hrnci nebo troubě. Objem nám ale narůstá, proto plánujeme větší automatizaci.
Stránka 1 z 1 - 19 položek celkem