Sodium Olivate

Jedná se o zmýdelnatěný olivový olej. V kosmetice se používá jako emulgační činidlo, které snižuje povrchové napětí látek, pro změnu hustoty tekutých kosmetických výrobků, jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty.

Nejčastěji se vyrábí hydrolýzou olivového oleje s hydroxidem sodným.

Látka je považována za zcela bezpečnou a je vhodná i pro přecitlivělou pokožku. 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné