Pleva Mateří kašička lyofilizovaná CZ 10 dávek 2g

 
Dostupnost Do třech dnů
371 Kč
   
Značka Pleva
Kategorie Včelí produkty
 

Mateří kašička lyofilizovaná CZ 10 dávek 2g

„Kašičkou se v úlu krmí včelí královna a mladé larvy, které potřebují opravdu vydatný zdroj energie. Víte, že se včelí královna dožívá až 20× vyššího věku než běžná dělnice? Jediným rozdílem je strava – královna celý život dostává mateří kašičku. Dodává jí velkou životní sílu a navrch ještě porci vitamínů a minerálů.“

Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy

Návod k použití: Mateří kašičku si dopřejte nejlépe ráno nalačno 20 minut před jídlem. Přiloženou odměrkou naberte mateří kašičku. Ideální dávky 200 mg dosáhnete, pokud kašička v odměrce bude sahat cca 1 milimetr pod okraj odměrky (plná odměrka je 230 mg). Dávku mateří kašičky, vysypte na polévkovou lžíci (plastovou, dřevěnou, nebo keramickou – nesmí být kovová) a přidejte další dvě odměrky vody. Důkladně promíchejte odměrkou, aby se mateří kašička rozpustila. Nechte minimálně 1 minutu rozplynout pod jazykem a poté spolkněte. Odměrku umyjte a vysušte.

Po otevření spotřebujte do 4 týdnů. Užívejte 1 dávku denně. Nepřekračujte stanovené denní dávkování. Pro preventivní posilnění organismu stačí podání tří dávek týdně. Opatrnosti je třeba u alergiků na včelí produkty. Mateří kašičku lze podávat i několik týdnů (40 dní = 6 týdnů). Kúru je vhodné opakovat několikrát za rok, nejlépe v jarních měsících.

Upozornění: Nevhodné pro děti, alergiky, těhotné a kojící ženy, dále při nádoru prsu, dělohy nebo vaječníků. Při onkologických onemocněních nedoporučujeme. Skladuje se v suchém a tmavém prostředí při pokojové teplotě. Mateří kašička nesmí přijít do styku s kovem.

Co je mateří kašička?

Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Pro včely je to „nejprestižnější“ potrava v úlu, která jim dodává nejvíce živin. Proto ji využívají pro krmení té nejdůležitější – včelí královny, která se tak dožívá mnohonásobně vyššího věku než včelí dělnice.

Kašičkou se také krmí mladičké larvy, protože je potřeba jejich rychlý vývoj. Získávání mateří kašičky od včel je poměrně náročná práce, ale i přesto se pro své výjimečné vlastnosti tato exkluzivní „surovina“ těší velké oblibě.

Naše kašička je zpracována moderním způsobem – lyofilizací (proces hlubokého zamražení a vysušení), která zajišťuje zachování specifických vlastností nativní látky. Navíc umožní snadné uskladnění, které nevyžaduje chladné prostředí jako v případě čerstvé mateří kašičky.

Uskladnění mateří kašičky

Mateří kašička je poměrně citlivá látka, která nesnáší styk s kovy. Proto nezapomeňte, že není dobré nabírat ji kovovou lžičkou!

Škodí jí také sluneční světlo, teplo, kyslík a jakékoli nečistoty. Po získání se proto musí ihned chladit, nebo konzervovat. My proto využíváme lyofilizace, která umožňuje šetrné zacházení s mateří kašičkou i její následné skladování.

Jak vzniká mateří kašička?

Mateří kašičku vylučuje včela ze svých hltanových žláz. Schopnost tvořit mateří kašičku mají tzv. včely mladušky, kterým je šest až čtrnáct dnů.

Základem produkce mateří kašičky je včelí pyl. Z něj včela získá důležité složky pro tvorbu mateří kašičky. Včely potřebují dostatek pylu nejen pro tvorbu mateří kašičky, ale také jako výživu pro celé včelstvo.


Balení obsahuje 2000 mg.
Jedna dávka činí 200 – 230 mg.
Země původu: Česká republika

Odkud pochází naše kašička?

Hledali jsme dlouho, ale úspěšně a nakonec vám můžeme nabídnout mateří kašičku z Česka.

Současně nabízíme také mateří kašičku z číny, která je s českou kvalitativně shodná.


Proč právě lyofilizace?

Lyofilizace je proces hlubokého zamražení a vysušení, který zajištuje zachování specifických vlastností mateří kašičky.

Výhodou lyofilizace, je právě to, že odpadají starosti s opatrným skladováním mateří kašičky. Nemusíte se tak bát, že ztratí své původní vlastnosti, i pokud přijde do styku s okolním vzduchem.

Díky lyofilizaci je navíc kašička více koncentrovaná a užívat jí tak stačí opravdu malé množství. Zároveň se jedná o metodu, při které není nutné nic přidávat, a tak si kašička ponechává stejné vlastnosti jako při konzumaci začerstva.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: